مناطق ممنوعه در پرواز پهپاد، کوادکوپتر و هلی شات را چگونه شناسایی کنیم؟

12864 بازدید

مراحل سه گانه خرید پهپاد یا کوادکوپتر یا هلی شات

در صورتی که تصمیم برای خرید پهپاد غیر نظامی تجاری برای مثال کوادکوپترهای شرکت دی جی آی یا پرنده های مشابه این برند را دارید در ابتدا باید از شرکتهای مجاز این حوزه که دارای مجوز فعالیت از سازمان هواپیمایی کشوری هستند، خرید خود را انجام دهید.

فروشندگان غیر مرتبط این حوزه، اشخاص حقیقی و فروشگاه های فروشنده دوربین و تجهیزات تصویربرداری، مجاز به فروش تجهیزات پروازی و هلی شات یا کوادکوپتر نیستند.

لطفا توجه کنید:
فروشندگان دوربین و تجهیزات تصویربرداری و اشخاص یا فروشندگان حقیقی و غیر مرتبط مجاز به فروش و ارائه خدمات پهپادی نیستند.

بعد از خرید از مراجع حقوقی و شرکت های فعال پهپادی، باید به وب سایت سازمان هواپیمایی کشوری به نشانی uas.cao.ir مراجعه کرده و با ثبت نام در این سامانه، برای پهپاد خود پلاک و سند مالکیت بگیرید.

در نهایت بعد از خرید از مراکز مجاز و ثبت نام در سامانه uas.cao.ir و دریافت پلاک و سند مالکیت به شرکت های مجاز آموزش دهنده کار و خلبانی با پهپاد مراجعه کرده و دوره مهارت یا صلاحیت خلبانی پهپاد را بگذرانید. بعد از طی این دوره شما از سازمان هواپیمایی کشوری کارت پرواز یا گواهینامه آموزشی خواهید گرفت.

خلاصه:
1. خرید از شرکت های پهپادی دارای مجوز از سازمان هواپیمایی کشوری
2. مراجعه به سایت uas.cao.ir و ثبت نام در سامانه و دریافت پلاک و سند مالکیت
3. مراجعه به شرکت های آموزشی مجاز در حوزه پهپاد با مجوز سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت در دوره آموزشی مهارت و صلاحیت خلبانی پهپاد و دریافت کار پرواز و گواهینامه از سازمان هواپیمایی کشوری

خلبان پهپاد، کوادکوپتر و هلی شات قبل از پرواز باید منطقه پروازی خود را بررسی کند

بعد از خرید پهپاد طبق دستورالعملی که در بالا به آن اشاره شد، یک کاربر پهپاد یا خلبان کوادکوپتر یا هلی شات باید در زمانی که قصد پرواز با پهپاد یا کوادکوپتر و هلی شات خود را دارد، منطقه پروازی خود را از نظر ممنوعیت های پروازی بررسی نماید.

Map.XED.ir سایتی که می توانید مناطق پروازی را از نظر ممنوعیت بررسی کنید.

اگر سامانه Map.XED.ir را باز نمایید شما می توانید نقشه کشورمان ایران را مشاهده نمایید. در ابتدا ورود به این سامانه با یک نقشه ای مواجه خواهید شد که پر از علائم، اعداد، خطوط و … است. شما برای خواندن و کسب اطلاع از این منبع نیاز به این داریم که معنی و تعریف این نشان، علائم، اعداد و خطوط را بدانید. در این محتوا که در ادامه آن را مطالعه خواهید کرد، قصد داریم در این خصوص صحبت کنیم.

ابتدا باید با الفبای هوانوردی آشنا شوید.

الفبای هوانوردی در دهه ۵۰ میلادی توسط ایکائو سازمان بین المللی هوانوردی غیر نظامی International Civil Aviation Organization تدوین شد. ۲۶ حرف انگلیسی هر کدام با یک عبارت معرفی شدند. دلیل استفاده هر حرف با یک عبارت، جلوگیری از اشتباه تلفظ آن بود. برای مثال امکان داشت در مکالمات هوانوردی در تلفظ حروف، اشتباهاتی صورت گیرد به همین جهت به جای تلفظ حرف، از تلفظ عبارات استفاده می شود.

راهنمای خواندن و شناسایی مناطق پروازی map.xed.ir

راهنمای شناسایی مناطق ممنوعه پرواز در استفاده از پهپاد، هلی شات و کوادکوپتر
برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر بر روی آن کلیک کنید

تشخیص فرودگاه نظامی، غیر نظامی و منطقه با حریم هوایی فرودگاهی

منطقه فرودگاهی Airport طبق تصاویر بالا با یک دایره که در درون آن یک دایره کوچک با یک شش ضلعی است تعریف شده. در این مناطق که حریم هوایی فرودگاه هاست برای پرواز باید با برج مراقبت هماهنگی لازم را انجام داد. همچنین ممکن است یک منطقه، هم منطقه فرودگاهی و هم فرودگاه غیرنظامی باشد که علامت ها و علائم آن نیز در یکدیگر تلفیق شده است.


منطقه پرواز ممنوع برای پهپادها (منطقه PAPA یا P)

در منطقه دایروی OIP یا PAPA که به رنگ بنفش یا در برخی سایت های دیگر این رنگ را قرمز یا زرشکی عنوان کرده اند، معرف مناطقی است که پرواز در آن به کلی ممنوع Prohibited بوده و این مناطق توسط پایگاه پدافند هوایی به صورت دائم پایش، رصد و محافظت می گردد. (پدافند در آنجا مستقر است)


منطقه پرواز محدود با مجوز قبلی (منطقه ROMEO یا R)

در منطقه OIR یا ROMEO که به رنگ آبی به شکل بالا مشخص شده است، معرف مناطقی است که پرواز محدود Restricted بوده و تنها با مجوز قبلی، پرواز قابل انجام است. معمولا در این مناطق، مکانهای حساس و مهم وجود دارد و توسط پایگاه پدافند هوایی نیز رصد و محافظت می گردد.


مناطق خطرناک (منطقه DELTA یا D)

در منطقه OID یا DELTA که به رنگ نارنجی مشخص شده است، معرف مناطقی ست که پرواز در آنجا خطرناک است و عموما در این مناطق رزمایش ها و میادین تیر وجود داشته و آزمایش تجهیزات نظامی انجام میگیرد. مجوز پرواز در این مناطق باید از سازمان یا نهادی که مالکیت آن حریم هوایی را بر عهده دارد دریافت شود.


مناطق هشدار پرواز احتمالی (منطقه CHARLIE یا C)

در منطقه OIC یا CHARLIE که به رنگ سبز در نقشه مشخص شده است، معرف مناطقی ست که باید برای پرواز در آنجا احتیاط کرد. این مناطق دارای هشدار پرواز احتمالی بوده و در صورت پرواز با پهپاد در این مناطق، علاوه بر احتیاط و دقت باید در ارتفاع پایین پرواز را انجام داد و همچنین با احتیاط مواظب پروازهای دیگر احتمالی در آن منطقه بود.

لزوم آشنایی با مناطق پروازی

در پایان یک خلبان پهپاد غیر نظامی تجاری یا یک خلبان کوادکوپتر یا هلی شات که از پهپادهای غیر نظامی تجاری برای مثال برند Dji استفاده می کند باید نحوه خواندن نقشه هوایی را دانسته و قبل از پرواز منطقه پروازی خود را بررسی نماید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.nauav.ir/?p=122
اشتراک گذاری:
نگاه آسمان
نگاه آسمان اولین مجتمع تولیدی، آموزشی و خدماتی در حوزه پهپاد تجاری و صنعتی در کشور است. این شرکت از سال 1388 در این صنعت نوظهور در حال فعالیت است.
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد مناطق ممنوعه در پرواز پهپاد، کوادکوپتر و هلی شات را چگونه شناسایی کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.